Sjefen takket for gjev pris. Og kvitterte med nok en ansettelse.
- Ordreboka? Den vil jeg si er lovende! smiler Pål Einar Olsen.
- Jeg må ta noen forbehold rundt oppdrag som vi har fått varsel om, men som ikke er bekreftet ennå. Men, fortsetter det slik som akkurat nå, ser dette bra ut, og vi vil trenge flere ansatte.
Sier han som rett og slett er daglig leder for Årets bedrift i Meløy. Eller, korrekt formulert: bedriften som av næringslivet selv fikk prisen som Årets bedrift under Meløyseminaret på Halsa i november. Juryens begrunnelse kan du lese i denne artikkelen.
Det er en sum av strukturert arbeid, dyktighet og litt flaks! Og nå øker vi faktisk til 15 ansatte! Pål Einar Olsen
Øker enda mer
- Det er vel summen av mange ting som har skjedd over tid, som gjør at vi kan øke bemanningen, øke den faglige bredden vår og få en bedre kundeportefølje, reflekterer Pål Einar, i kjølvannet av den relativt høythengende prisen.
- En sum av strukturert arbeid, dyktighet og litt flaks!
Hans INVIS er blitt stor, til engineering-virksomhet å være. Beliggenheten i distriktsnorge tatt i betraktning. 15 millioner i driftsinntekter er passert. Og 14 ansatte. Eller?
- Nå øker vi faktisk til 15!
- 1. januar er Jan Roger Krokstrand tilbake hos oss i ingeniørstilling. Vi har hatt en periode med litt lang leveringstid ute i felt, så det er bra å få inn en kyndig ressurs som kan gå rett inn og gjøre en jobb, opplyser Pål Einar.
Han har ledet INVIS sin meget hyggelige utvikling gjennom 6 år. Nå kunne Pål Einar Olsen (f. 1980) stolt motta utnevnelsen som Årets bedrift under Meløyseminaret. Prisen var en bildemontasje av vår lokale fotograf Silje Karlsen, samt 5.000 kroner. Bildet av Pål Einar ved møtebordet er fra hans tiltredelsesår 2016. Og ikke minst: det festkledde lagbildet er fra Støtt brygge, knipset under det nylige julebordet. Foto: privat
Ære til staben
Selv har han ledet Industrivisualisering AS siden 2016, da han overtok etter gründer Bjørn Wiggo Eriksen.
- I 2022 klarer vi nok ikke å matche fjorårets driftsresultat, men begge disse årene har vært gode, både på inntekter og resultat.
- Det er de ansatte som fortjener en stor del av æren for denne prisen. For når vi har jobbet oss til kontrakter med kunder, og de ønsker å jobbe videre med oss etter oppdragene, så er det fordi vi har ansatte som gjør en god jobb!
- Og staben vokser?
- Ja, og dette er jo en slags skrekkblandet fryd, for hver ny ansatt er en slags forpliktelse på å generere flere ingeniørtimer. Samtidig har kanskje forutsetningene aldri vært bedre, siden vi har vokst over tid, har fått en bredere portefølje og er blitt stadig bedre kjent hos kundene.
Men, fortsetter det slik som akkurat nå, ser dette bra ut, og vi vil trenge flere ansatte. Pål Einar Olsen
Usikkert, lovende
Nylig delte han heder og ære med de ansatte, da han samlet staben til julebord på Støtt, og innledet avslutningen av året. 2023 lover foreløpig godt, men:
- En X-faktor er konsekvensene av krigen, økte råvarepriser og konsekvensene de får - myndighetenes føringer på grunnrenteskatt. Vi vet allerede at det er store investeringer her i området som nå skyves på. Så, om alt dette kan ta ned aktiviteten hos kundene våre de neste årene, dét vet vi jo ikke.
Tekst og foto: Edmund Ulsnæs
Comentários