• Telefon: +47 75 71 99 00
  • post@gip.no
oktober 06, 2019

Lærer mye på Bilfinger

– Arbeidshverdagen er veldig variert og spennende her, og det passer oss veldig godt! smiler Isak René Nilsen (22) og Jørgen Rafaelsen (20), to av Bilfingers nye lærlinger.

Isak René er lærling i platearbeiderfaget, mens Jørgen tar sitt andre fagbrev hos Bilfinger som industrirørlegger.
– Jeg fikk sjansen til å ta et til fagbrev, med kortere læretid, fordi det er relevant for det fagbrevet jeg allerede har, sier Jørgen.
Fra før av har han fagbrev som industrimekaniker, også dèt tatt hos Bilfinger.

Blir på Bilfinger
Isak René forteller at han også ser på muligheten for å ta et til fagbrev etter det han nå holder på med, slik som Jørgen har gjort.
– Det er veldig greit å ha flere ben å stå på fremover, er han og Jørgen enige om.
Selv om de har mange muligheter for jobb, med den fagkompetansen guttene nå tilegner seg, så er det hos Bilfinger de vil være.
– Vi trives veldig godt her, arbeidsdagene er varierte og arbeidet er spennende, smiler de ferske lærlingene.
Å bo og jobbe i hjemkommunen ønsker de begge to, og verken Jørgen eller Isak René kjenner på noen trang til å flytte vekk.

Aldri kjedelig
– Mange som flytter vekk gjør det kanskje fordi vennene deres flytter, og de blir ensomme her. Men siden jeg har mine venner her hjemme, trives jeg veldig godt med å bo i Meløy, forteller Jørgen.
– Samtidig får vi jo reise litt rundt gjennom jobben, og jobbe på litt ulike prosjekter, så det blir aldri kjedelig, sier han.
Isak René er bosatt på Ørnes med samboer Benedikte Tindvik, og er sønn av Lill Mari Nilsen. Jørgen bor på Reipå med samboer Kamilla Hagevik Brattøy, og er sønn av Judy og Leon Rafaelsen.
I tillegg til Jørgen og Isak René er også Eskil Sæterhaug og Erlend Karlsen nye lærlinger i Bilfinger.

 

Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs