• Telefon: +47 75 71 99 00
  • post@gip.no
januar 08, 2021

Gratulerer med læreplass, Elin!

Navn: Elin Marie Jensen Gjersvik
Alder: 18
Bosted: Glomfjord
Yrke: Lærling i kjemi- og prosessfaget hos Yara

– Gratulerer med læreplass hos Yara, Elin!
– Jo, tusen takk! Det var ikke så lett å velge hva jeg skulle gjøre videre etter ungdomsskolen, og jeg vurderte både studiespesialisering og kjemiprosess, men er veldig glad for at jeg endte opp med sistnevnte! Helt i begynnelsen av førsteåret på kjemiprosess syntes jeg det var litt mye å forstå og sette seg inn i, men jeg har alltid syntes at fagene har vært spennende – så det gikk seg raskt til. Nå er jeg lærling i fullgjødsla og jeg trives veldig godt!

– Hva er det du liker best med jobben din, og hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
– Det må være at ingen arbeidsdager er like, og at jeg syns arbeidsoppgavene er spennende. En typisk arbeidsdag går for eksempel ut på regelmessig rengjøring og vedlikehold for å avdekke eventuelle feil i produksjonsutstyret og så tar vi ofte pH-prøver for å følge med på at kvaliteten på gjødsla blir så bra som mulig.

– Hva skal du gjøre videre når du er ferdig med læretiden?
– Det tar jeg litt som det kommer! Det er fortsatt lenge til jeg er ferdig som lærling, så jeg har ikke planlagt så langt frem i tid. Jeg tror ikke jeg kommer til å studere videre, uten at jeg vet det for sikkert – men jeg håper at muligheten for fast jobb kommer etterhvert.


Elin er datter av Siw Jensen og Øyvind Gjersvik og har en lillebror som heter Aslak Julian Gjersvik (15).


Tekst: Synne Bakken Ulsnæs
Foto: Privat