• Telefon: +47 75 71 99 00
  • post@gip.no
juli 27, 2020

Fast jobb og mastergrad - Glomfjord Industripark

– Tanken var hele tiden å komme tilbake, jeg visste bare ikke når, forteller den nyutdannede prosessingeniøren. 

Lars Erik Sørgård

Når Ny Næring snakker med Lars Erik har han nettopp gjort ferdig mastergrad og i nesten samme åndedrag ankommet Glomfjord med flyttelasset, etter flere år i Narvik. Nå venter fast jobb som prosessingeniør for den driftige mannen. I fullgjødselfabrikken til Yara.
– Det å få jobbe på Yara og hjemplassen, hvor jeg har familie, trives godt og har alle muligheter med naturen, for meg som er glad i å stå på ski – det bare føltes rett, forteller ingeniøren.
– Og så er det utrolig deilig å få fast jobb! legger han til.

Noe manglet
Det er hans første heltidsjobb. Han var innom skiftjobbing etter å ha tatt fagbrev, og der gjorde Lars Erik seg opp noen tanker om hva han ville gjøre fremover.
– Jeg har alltid vært interessert i teknologi, derfor valgte jeg å ta fagbrevet. Da jeg begynte å jobbe, var det likevel noe som ‘manglet’, og å jobbe skift med det å gå nattevakter, var ikke helt for meg. Da føltes det naturlig å gå videre til å bli ingeniør, så jeg tok bachelor og master.
Lars Erik ser frem til å begynne hos Yara. 
– Det blir spennende, og det kommer til å bli en veldig bra arbeidsplass for meg. Jeg kommer nok til å trives!

Tenk maraton
Det var likevel ikke en selvfølge at Lars Erik skulle komme så snart tilbake etter utdannelsen. Planen var å reise litt i Norge først.
– Jeg så for meg noen år andre steder i Norge før jeg kom nordover. Jeg var åpen for muligheter, med fokus på om stillingen var interessant eller ikke.  Men da jeg så jobb-annonsen, tenkte jeg ‘det blir kanskje allerede nå?’.
Om han har noen råd å gi til andre som vurderer ingeniørfaget, kommer han med dette stalltipset;
– Bruk tida effektivt, jobb konsekvent – det er et maraton. Det er tungt, men absolutt mulig å komme seg igjennom. Og det er verdt det! avslutter den hyggelige prosessingeniøren.


Lars Erik Sørgård (27)
Bosatt i Glomfjord. Han har familie både i Ørnes og på Meløya der han vokste opp og gikk skole. Er sønn av Roar og Brynhild Sørgård og har tre søsken Bente (40), Geir (38 ) og Bjørn (35). Tok TIP ved Meløy videregående skole før studier ved Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet, Narvik.


Tekst: Irene Granberg. Foto: Edmund Ulsnæs